Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

06 maart 2019, door Frank Wiegmans

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 

1Gbps glasvezel internet

Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up beschikbaar voor steeds meer mensen. Deze snelheden worden nu in bepaalde gebieden al geleverd door Tweak en Delta, maar waren over het glasvezelnetwerk van Reggefiber (KPN NetwerkNL) via de standaard daarin geplaatste apparatuur nog niet mogelijk.

 

1Gps kabel internet

In 2020 gaat VodafoneZiggo beginnen met het uitrollen van de DOCSIS 3.1 techniek op haar kabelnetwerk. Te beginnen in Utrecht. HIermee worden ook over dit netwerk internetsnelheden van 1 Gbps mogelijk. Momenteel maakt Delta al (deels) gebruik van deze techniek in haar levergebied in Zeeland.

200Mbps of 400Mbps snelheid over DSL?

Momenteel is KPN al bezig met de uitrol van PON-techniek op haar DSL-netwerk Hiermee worden downloadsnelheden tot (ruim) 200Mbps (KPN en XS4All) mogelijk. In de loop van het jaar test KPN echter verder met deze techniek in combinatie met pair bonding techniek. Hierdoor zouden uiteindelijk snelheden van ruim 400 Mbps haalbaar moeten zijn. 

Om te kijken welke snelheid bij jou al mogelijk is kun je uiteraard even onze uitgebreide postcodecheck en vergelijking doen.

Met alle huidige netwerk-, prijs- en snelheids-ontwikkelingen sowieso een goed idee om regelmatig een postcodecheck te doen.


Meer nieuws...

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakk…

Volg ons op social media