Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

08 juni 2017, door Tessa Spauwen

Verzadiging Breedbandmarkt?

Checkinternet, vergelijk kabel, DSL en glasvezel internet.

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale groei bleef steken op 0,2 procent. De totale groei voor het jaar 2017 wordt nog wel verwacht richting de 2 procent te gaan. Dit is echter wel een stuk lager dan de groei in 2016 die op 2,6 procent uit kwam.

De belangrijkste oorzaak hiervan lijkt te zijn dat de markt behoorlijk verzadigd begint te raken; 94 procent van de huishoudens heeft nu een breedbandaansluiting.

 

De groei van het aantal aansluitingen is nu vooral afhankelijk van nieuwbouwprojecten, veelal glasvezelaansluitingen, en de aanleg van glasvezelnetwerken in verschillende buitengebieden. Daarbij heeft Caiway hetafgelopen jaar een groot deel van haar kabelnetwerk, geheel verglaasd.

Hoewel het aantal kabel- en DSL aansluitingen nog steeds op 1 en 2 staan is de grootste groeier toch het glasvezelnetwerk.

De grooste aanbieder van breedbandinternet is nog steeds Ziggo met haar kabel internetpakketten op de voet gevolgd door KPN (inclusief XS4All, Telfort, OnsBrabantNet en ON).

 

 

Nieuwkomers

Ondanks dat de markt verzadigd lijkt te raken zijn er toch nog opvallende nieuwkomers te melden.

Zo heeft telecomgigant T-mobile het Thuisnternet deel van Vodafone overgenomen en stoomt zij gestaag door qua aantal abonnees, mede door een scherp aanbod.

Ook energiebedrijf NLE heeft zich sinds kort op de breedbandmarkt gestort. Het NLE aanbod is een soort licht uitgelkede versie van de KPN propositie.

 

Uiteraard zijn de verschillende providers en pakketten naast elkaar te zetten in onze vergelijking.

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakk…

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

In het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizen…

Voordelen voor Vodafone klanten met een Ziggo abonnement

In navolging van Providers KPN en Telfort biedt nu ook Ziggo voordelen aan de klanten aan die zowel internet, bellen, tv en mobiel bellen afnemen bij Ziggo.
Nu klopt dat laatste niet helemaal. De …

Volg ons op social media