Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

06 juni 2017, door Tessa Spauwen

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakketverhoging op zo’n €2,-/mnd. er zijn echter uitschieters tot ruim €5,-/mnd.

Naast de verhoging van de pakketprijs gaan dit jaar bij een aantal providers ook prijzen van extra diensten omhoog.

 

Belkosten

Zo verhogen KPN en Telfort de prijzen van bellen. Dit gebeurt door een verhoging van het bedrag per minuut en van het starttarief, beiden worden vehoogd van 11ct naar 12 ct.

Daarnaast gaan ook de prijzen voor beel naar het buitenland op de schop.

 

Interactieve TV

Naast de belkosten kunnen ook de kosten bij Interactieve TV omhoog gaan. Zo verhogen KPN en Telfort de prijs van een extra interactieve decoder met €1,-/mnd.

Tevens zal een aantal providers het tv-aanbod aanpassen. Bij KPN zal bijvoorbeel het kidspakket komen te vervallen. Deze zenders zullen toegevoegd worden aan het pluspakket. Daarnaast zullen zenders als Meiden van Holland soft en Motors TV worden vervangen voor Secret Circle en een aantal Duitse en Turkse zenders.

 

Pluspunten

Bij deze prijsverhoging komt veelal ook een internetsnelheid verhoging. Afhankelijk van het type abonnement kan dit bij XS4all bijvoorbeeld een verhoging van 20Mbps tot 60Mbps. Ook KPN zal haar snelheden verhogen. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit technisch ook mogelijk moet zijn op het adres van de klant, hetgeen op het DSL netwerk lang niet altijd zeker is.

Voor klanten van KPN waar een internetsnelheid is van minder dan 12Mbps komt er een korting op de maandprijs van €5,-/mnd.

XS4All biedt bij haar pakketten, muv het Basic-pakket, ook gratis mobiel internet aan.

 

T-Mobile is de uitzondering!

T-Mobile heeft aangegeven niet mee te doen met een prijsverhoging. De pakketten en prijzen zullen hier dus blijven zoals ze zijn.

 

Uiteraard zullen wij zo snel als mogelijk de veranderingen in de pakketten doorvoeren zodat er een goede vergelijking gedaan kan worden.

Tevens zullen wij proberen om de aanpassingen goed in kaart te brengen.

 

 

 

 

Lees verder

Meer nieuws...

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 
1Gbps glasvezel internet
Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up besch…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Volg ons op social media