Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

04 april 2017, door Tessa Spauwen

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

Logo Ziggo kabel internet en tvIn het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizend breedbandaansluitingen. Dat blijkt uit het Dutch Broadband 2016 Q4-rapport van Telecompaper. De groei in het laatste kwartaal kwam voor rekening van glasvezel met bijna 3% en kabel met ruim 1%, terwijl DSL breedbandlijnen Geen daling wist te verkomen.

Glasvezelbreedband groeide in 2016 met ruim 15 procent naar bijna 1,1 miljoen aansluitingen. Kabel groeide met iets meer dan 2 procent naar 3,37 miljoen aansluitingen en DSL daalde met slechts 1 procent en wist uit te komen op 2,87 miljoen breedband aansluitingen. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Ziggo de grootste kabelaanbieder van Nederland, rapporteerde de grootste kwartaalgroei sinds de participatie met UPC. Aan het einde van 2013 kwam de kabelaanbieder uit op bijna 3,18 miljoen breedbandaansluitingen.  Daarmee groeide het marktaandeel naar ruim 43% in het laatste kwartaal van 2016.

Nummer twee op de breedbandmarkt KPN groeide met 2.000 nieuwe aansluitingenen verloor 0,3 procent marktaandeel. De kleinere aanbieders blijven waarschijnlijk groeien in 2017 door de komst van NLE en T-Mobile blijft zou hier een grote rol in spelen, verwacht analist Kamiel Albrecht. Het totale aantal lijnen zal dit jaar wel minder snel groeien, door toenemende marktverzadiging en een huishoudpenetratie van 94 procent. De groei was vorig jaar 2,6 procent, dit jaar waarschijnlijk 2,3 procent.

Lees verder

Meer nieuws...

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 
1Gbps glasvezel internet
Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up besch…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Volg ons op social media