Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

13 maart 2017, door Tessa Spauwen

Internet in het buitengebied via combi DSL en 4G

 

In Nijkerk start KPN vanaf deze maand met een test van een combinatie van DSL met 4g “back-up”. Dit houdt in dat als het DSL signaal niet meer toerekend is, het 4G signaal bijgeschakeld wordt. In de test wordt het standaard modem van KPN ( de Experiabox) gecombineerd met een een LTE (4G) modem.

Internet Buitengebied 4G, hét alternatief van KPN voor buitengebieden waar slecht/traag vast internet aanwezig is, zal als product blijven bestaan.

Voordeel combinatie DSL met 4G

Het grote voordeel is dat met deze combinatie ook het tv-signaal aangeboden kan worden. Dit is (nog) niet mogelijk via het 4G internet voor het buitengebied van KPN. In dat geval moet de consument nog een aparat abonnement afsluiten met een schotel antenne of Digitenne van KPN.

Providers met 4G internet voor thuis

4G internet op je mobiele telefoon is voor de meesten onder ons al wel een standaard geworden. Voor thuis wordt normaal gebruik gemaakt van het DSL-, kabel- of glasvezelnetwerk om internet te krijgen. In het buitengebied is dat echter vaak nog niet toereikend of zelfs niet mogelijk. Om deze huishoudens toch een (snellere) internet verbinding te geven is KPN in 2015 gestart met “Internet Buitengebied 4G”.

Een andere provider die hier op in is gespongen is T-Mobile. Zij bieden nu drie 4G voor Thuis pakketten aan, zodat ook huishoudens in het buitengebied een snellere internet optie hebben. Ook bij T-mobile is het helaas (nog) niet mogelijk om Tv-diensten bij het pakket in te ontvangen.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 
1Gbps glasvezel internet
Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up besch…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Volg ons op social media