Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

10 maart 2017, door Tessa Spauwen

KPN start met eerste aansluitingen Vplus

In het kader van het upgraden van het bestaande kopernetwerk, ADSL en VDSL, is KPN druk bezig met het afronden van testen voor de opvolger hiervan: Vplus.

Sterker nog, KPN gaat beginnen met de aansluiting en levering van deze snellere Vplus-verbindingen aan een paar duizend klanten.

De Vplus techniek is de opvolger van het huidige vdsl2. Met vdsl2 worden nu downloadsnelheden gehaald en aangeboden tot 100Mbps. Theoretisch zou KPN door een verbetering van de vdsl2 techniek nu via vdsl nu al snelheden tot 200Mbps kunnen leveren. Door het toepassen van de Vplus-techniek zou dit in de (nabije) toekomst zelfs op kunnen lopen tot 400Mbps met een uploadsnelheid van 60Mbps.

De winst van snelheid wordt, net als in de huidige situatie, wel bepaald en begrensd door de afstand tot de wijkkast. Boven een 550m zal de snelheiswinst dan ook afnemen. 

 

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten en zullen we de pakketten als deze bestelbaar worden zsm in onze vergelijking zetten.

Net als de beschikbaarheid van de huidige DSL pakketten, kabel internet pakketten en glasvezel internet pakketten.

Lees verder

Meer nieuws...

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 
1Gbps glasvezel internet
Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up besch…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Volg ons op social media