Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

08 maart 2017, door Tessa Spauwen

Laat de aanleg van glasvezel te lang op zich wachten?

De afgelopen jaren is er veel lawaai gemaakt om de aanleg van glasvezel. Glasvezel was dan ook de toekomst met beloofde snelheden tot wel 1000 Mbps up én down.

Onder leiding van het bedrijf Reggefiber werden in redelijk tempo drpen en steden aan gesloten op het netwerk van de toekomst. Om eea rendabel te houden werden de buitengebieden echter overgeslagen.

Het bedrijf CIF heeft zich nu gericht op deze buitengebieden en de aanleg van een glasvezelnetwerk tot aan de deur. 

De laatste tijd echter heeft de techniek op andere gebieden, zoals draadloos (4G/5G) internet en het huidige DSL-netwerk, niet stilgestaan.

Nu er dan ook eindelijk in een aantal buitengebieden glasvezelinternet lijkt te komen, rijst dan ook de vraag of de techniek van glasvezel niet al achterhaald is.

In Barneveld heeft daarom het CDA ook vragen gesteld over de termijn waarop de buitengebieden dar aangesloten gaan worden, tevens willen zij dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van andere internetoplossingen. 

Ondanks de dreiging van oa het draadloze internet blijven de mogelijkheden van glasvezel toch wel erg groot. Tot in woningen en bedrijven worden nu al snelheden geleverd van 1000Mbps/1000Mbps. De ontwikkelingen hier staan echter ook niet stil en en er zijn dan ook al test gedaan met snelheden die een veelvoud hiervan zijn.

Een kwestie van tijd dat dit ook daadwerkelijk de markt op komt?

Controleer het hier.

 

Lees verder

Meer nieuws...

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale gr…

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakk…

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

In het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizen…

Volg ons op social media