Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Ziggo doet upgrade naar Gigabit internet

 

Voortzetting netwerk opwaardering

 

 

Het komende jaar gaat VodafoneZiggo stug door met de opwaardering van haar kabelnetwerk. Van deze opwaardering zal in de straat weinig te merken vallen. Dit komt omdat Ziggo niet de kabel s in het netwerk gaat upgraden maar de apparatuur in de wijkkast. Voor de apparatuur gaat Ziggo gebruik maken van de DOCSIS 3.1 techniek.

 

 

Voordelen netwerk upgrade

 

De upgrade van de techniek van het netwerk heeft meerdere voordelen.

- Hogere snelheden,

Met de nieuwe technieken gaat Ziggo een snelheid leveren van 1 Gbps download. Ten opzichte van glasvezel blijft dan alleen de uploadsnelheid nog achter, aangezien deze niet symmetrisch is. Met de DOCSIS 3.1 techniek zijn in principe downloadsnelheden mogelijk tot 10Gbps. er is dus nog ruimte ;-). En dan is ook DOCSIS 3.1 full duplex, waarmee symmetrische snelheden mogelijk zijn, reeds aangekondigd.

- Betere streaming en gaming,

Door ondersteuning van active queue management, wordt de latanency aangepakt waardoor 3r minder ertraging is bij bv gaming en (vr) streaming.

 

 - geen graafwerkzaamheden,

Al het werk gebeurt in de wijkkasten dus de grond hoeft niet open.

- stabieler.

Het GigaNet zoals Ziggo het noemt bevat meer capaciteit. Hierdoor wordt het netwerk niet alleen sneller maar kan het ook het stijgende dataverbruik van ons consumententen beter aan waardoor er uiteindelijk waarschijnlijk ook minder storingen zullen zijn.

 

Ziggo en glasvezel

 

 

Voor het grootste deel van haar netwerk, het stuk tot aan de wijkkasten, maakt ziggo al gebruik van glasvezel kabels. Alleen het stuk vanuit de wijkkast tot aan de huisaansluiting is van koper/ coax kabel. Hierdoor maakt een Ziggo Thuis internet abonnee gebruik van een aansluiting die voor 97 procent bestaat. Doordat, de backbone van, het netwerk van Ziggo dus reeds uit glasvezel bestaat hoeven er bij de upgrade van het netwerk dus geen graafwerkzaamheden gedaan te worden. Een voordeel ten opzichte van de aanleg van een nieuw glasvezel netwerk.

 

Planning netwerk opwaardering

 

Een echte planning geeft Ziggo niet af op het moment. Wel is duidelijk dat de regio’s Hilversum en Utrecht reeds over het GigaNet kunnen beschikken. In de regio’s Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en wageningen zal nog (begin) dit jaar begonnen worden met de upgrade. Uiteindelijke doelstelling is om aan het einde van het lopende jaar iig tweederde van het Ziggo levergebied op het GigaNet te hebben draaien.

Gigabit snelheden van KPN op glasvezel

KPN introduceert begin 2020 1 Gbps snelheden over het glasvezelnetwerk. 
De grote gemeenten, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag, alsmede tientallen kleinere gemeenten zullen per maart 2020 de beschikking hebben over deze sn…

T-Mobile verandert aanbod

Afgelopen week heeft T-Mobile haar aanbod voor Thuis internet aangepast. Zowel op DSL als op de verschillende glasvezelnetwerken; Reggefiber/KNP NetwerkNL, Hun eigen ODF en het het VWT netwerk in Den Haag, zijn er aanpassingen geweest. 
&nbs…

De aanleg van glasvezel kan groener

De aanleg van glasvezel kan groener denken ze bij Opsterlands Belang. Deze partij zou graag zien dat Kabelnoord bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in het Opsterlandse buitengebied na het dichtg…

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

 
1Gbps glasvezel internet
Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up besch…

Glasvezel voor Landelijk Amsterdam-Noord

40% Van de huishoudens in het Landelijk gebied Amsterdam-Noord heeft zich reeds ingeschreven voor het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk in dit gebied.
Hiermee is de minimale grens van aanmeldin…

Aanleg glasvezel vlakt af

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.
Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groe…

Volg ons op social media