Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Heeft Ziggo juist baat bij glasvezelfocus KPN en T-Mobile?

>

WFA-besluit

WFA-besluit is kort voor Wholesale Fixed Acces – besluit. Met dit besluit wilde de ACM de netwerken van KPN-koper en glasvezel én de kabelnetwerken van oa Ziggo reguleren of te wel verplichten dat deze netwerken open zijn voor andere aanbieders.

Nu waren de netwerken van KPN al open maar het netwerk van Ziggo niet. 

Bovenstaand besluit is echter door de rechter van tafel geveegd omdat de rechtbank vond dat onvoldoende aangetoond was dat KPN en Ziggo een aanmerkelijke marktmacht hadden. WFA-besluit van de baan zou je zeggen dus. Echter..

Europese regelgeving

De Nederlandse overheid heeft recent versneld Europese regelgeveing overgenomen die het makkelijker maakt om vaste netwerken te reguleren. Zo hoeft er niet meer aangetoond te worden dat er sprake is van aanmerkelijke marktmacht. En aangezien dat het argument was dat van tafel werd geveegd waardoor de wetgeving niet doorging…

Bedreiging of kans voor Ziggo?

Het is nu de vraag of dit nu een bedreiging of juist een kans is voor Ziggo.

Waarom? Aangezien providers als KPN, T-Mobile, Caiway, Delta, Xs4All, Online allemaal de focus hebben op de aanleg van glasvezel netwerken en/of het aanbieden van internetpakketten over deze netwerken, is het nog maar de vraag of er wel meer partijen willen leveren over het kabelnetwerk van ZiggoVodafone. Misschien YouCa dat juist hierop wilde inspelen?..En dat terwijl het glasvezelnetwerk van KPN dus wel opengesteld zal moeten worden.

Wens van de Consument

Of het ook de wens van de consument is dat Ziggo als enige zal blijven leveren over het kabelnetwerk is natuurlijk maar de vraag. Wij denken dat het voor de consument toch wel fijn is om een keuze te hebben. Nu ligt er vaak naast het kabelnetwerk van Ziggo al het DSL-netwerk van KPN, dat ook steeds stabieler en sneller wordt met de nieuwe technieken, of het glasvezelnetwerk van KPN, T-Mobile of DeltaFiberNetworks.

Wat ons betreft is er (bijna) altijd een internet provider keus dus voor de consument!

Maastricht aan de glasvezel

De gemeente Maastricht heeft afgesproken met KPNNetwerkNL dat ze aangesloten wordt op het glasvezel netwerk van deze netwerkbeheerder.
In totaal gaat het om zo’n 60.000 aansluitingen. Het aansluiten van de gemeente Maastricht sluit aan op de doel…

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.
E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur van glasvezel te voorzien. Om dit te kunnen financ…

Youfone verkort de levertijd

Voor haar Thuis TV & Internet proposities heeft Youfone aangekondigt dat ze de levertijd verkorten. Was het eerder nog dat je pas na minimaal 30 dagen na aanvraag aangesloten kon worden op de d…

Ook Ziggo gaat de prijzen verhogen

Na KPN en XS4All heeft nu ook Ziggo aangekondigd dat het de prijzen voor internet Tv en bellen pakketten gaat verhogen. Net als bij de andere providers verrast deze prijsverhoging ons niet echt. Wa…

Samsung Galaxy S20 Plus bestelbaar

Bij een aantal providers is de Samsung Galaxy S20 Plus 128GB 5G nu te pre-orderen!
 
Plaats je je pre-order vóór 8 maart 2020 dan krijg je er bij KPN, T-Mobile en Tele2 nu grat…

Ziggo doet upgrade naar Gigabit internet

 
Voortzetting netwerk opwaardering
 
 
Het komende jaar gaat VodafoneZiggo stug door met de opwaardering van haar kabelnetwerk. Van deze opwaardering zal in de straat weinig te …

Volg ons op social media