Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Aanleg glasvezel vlakt af

style="box-sizing: border-box; font-size: 13px; margin: 0px; padding: 0px 0px 10px; line-height: 1.38462em; font-family: Arial, "Helvetica Neue", Helvetica, sans-serif;">De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.

Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groei meer te verwachten valt.

KPN / Reggefiber en CIF

Oorzaak van deze afname wordt gezocht in het feit dat de grootste aanlegger van glasvezelnetwerken KPN/Reggefiber de focus heeft verlegd naar de verbetering van het eigen oude DSL-netwerk. Hetgeen ook ons vermoeden is. Daarnaast legt CIF, de andere grote aanlegger van glasvezelnetwerken, vooral glasvezel aan in buitengebieden, waardoor de toename in aantal huishoudens lager is. CIF doet deze aanleg daarbij ook nog in (kleine) fases, waardoor grotere aantallen op korte termijn niet behaald zullen worden.

Waar het aantal aansluitingen het vorige jar steeg tot zo’n 2,7 miljoen wordt om bovenstaande redenene verwacht dat er in 2021 slechts 400.000 extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd zijn. een totaal van nog geen 3,1 miljoen huisaansluitingen dus.

Ter indicatie: Dit aantal huisaansluitingen werd alleen in 2014 al gerealiseerd. 

Glasvezel hoop

De hoop is nu gericht op kleinere partijen als E-Fiber, Kabelnoord, Rendo en Rekam om meer woningen te voorzien van snelle glasvezel internet verbindingen.

Providers die veelal leveren over deze netwerken zijn oa Caiway en Fiber

Daarnaast zullen nieuwbouwwoningen wel veelal direct voorzien worden van een glasvezelverbinding, al dan niet in combinatie met een kabelaansluiting van bv Ziggo.

Lichtpuntje

Klein lichtpuntje is dat de technologie op het gebied van internet en snelheid leveren over DSL en Kabel niet stil staat. Hierdoor zijn nu ook over de laatste bv al snelheden van 500 Mbps leverbaar.

Misschien bij jou ook al..

Verzadiging Breedbandmarkt?

In het eerste kwartaal van 2017 is de groei op de breedbanmarkt vertraagd. De groei van het aantal aansluitingen op zowel het kabel-, DSL- en glasvezelnetwerk bleef achter, waardooor de totale groei bleef steken op 0,2 procent. De totale groei v…

Prijzen voor Internet, tv en bellen omhoog

Vanaf 1 juli zullen 6 van de 7 grootste internetproviders hun prijzen omhoog gooien. Ziggo en KPN verhoogden vorig jaar hun prijzen al met gemiddeld €2,50/mnd. Dit jaar ligt de gemiddelde pakketverhoging op zo’n €2,-/mnd. er zijn echter …

Ziggo blijft groeien op de breedbandmarkt

In het laatste kwartaal van 2016 groeide de nationale breedbandmarkt met 0,7 procent naar 7,33 miljoen aansluitingen. Hiermee kwam de groei voor het hele jaar 2016 uit op 2,6 procent of 188 duizen…

Voordelen voor Vodafone klanten met een Ziggo abonnement

In navolging van Providers KPN en Telfort biedt nu ook Ziggo voordelen aan de klanten aan die zowel internet, bellen, tv en mobiel bellen afnemen bij Ziggo.
Nu klopt dat laatste niet helemaal. De …

Alle abonnementsprijzen verhoogd bij Zeeuwse provider Delta

Net als andere providers verhoogt nu ook de Zeeuwse provider Delta de abonnemetnsprijzen. Dit zal gebeuren per 1 mei 2017. De afgelopen 2 jaar heeft Delta de prijzen voor haar diensten niet ve…

Internet in het buitengebied via combi DSL en 4G

 
In Nijkerk start KPN vanaf deze maand met een test van een combinatie van DSL met 4g “back-up”. Dit houdt in dat als het DSL signaal niet meer toerekend is, het 4G signaal bijgeschakeld wor…

Volg ons op social media