Betaalt u nog te veel? Doe de postcodecheck!

Black_friday_akties

Black week 2020

Geen Black Friday maar Black week bij verschillende Internet aanbieders.
Check hieronder de deals zoals deze nu worden aangeboden door de providers.

Black Friday is vanuit Amerika naar Europa overgekomen en is van oorsprong de dag na Thanksgiving. Deze Black Friday wordt gezien als het begin van het kerstaankopen seizoen, waardoor veel winkels adverteren met veel en vaak grote akties.
Ook in Nederland kennen we nu het fenomeen Black Friday en wordt er af en toe zelfs een schepje bovenop gegooid. Dit jaar noemen we het dus niet zo zeer Black Friday akties maar Black Week akties.

Onderstaand de akties zo ver ze bekend zijn van de verschillende providers.

Appletv_4_2015_1_

Apple TV+

Apple TV+ is een online streamingdienst met Apple Originals. Dit zijn bekroonde series, spannende drama’s, meeslepende documentaires, entertainment voor kinderen, comedy’s en nog veel meer gemaakt onder naam van Apple en zijn alleen hier te kijken. En elke maand komen er nieuwe Apple Originals bij. De films, series en documentaires van andere makers zijn hier wel te bekijken tegen betaling, en vallen niet onder het abonnement.

Beste_provider_internet__tv_en_bellen

Alle 7 online diensten voor ongelimiteerd binchwatchen met film en series

Netflix en Videoland zijn online streamingdienst. De concurrenten hebben niet stilgezeten en er zijn een aantal zeer concurrerende bedrijven opgestaan. Er zijn op dit moment zeven online streamingdiensten waar je mee kunt bingewatchen. De één wat meer dan de ander maar dat zal snel duidelijker worden. Netlix en Videoland zijn de bekendsten op dit moment. Daarbij hebben we tegenwoordig ook Apple Tv+, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video en Ziggo movies & series.

Wij richten ons onderzoek voor nu op de films en series als toevoeging van je tvdiensten. Er is namelijk ook van alles te vinden over live tv kijken, maar deze nemen we op een ander moment onder de loep.

Hieronder de streamingdiensten waar je je nu nog meer op kunt abonneren. Daarbij zullen wij de proefperiodes afsluiten en onze ervaring laten weten.

Xs4all_logo_klein

XS4ALL Internet Akties

Dat XS4ALL al jaren goed, zo niet als beste, uit de bus komt op het gebied van betrouwbaarheid en klantenservice is bij iedereen denk ik wel bekend. Hiervoor gaan ze qua kennis vaak ook net dat stapje verder waardoor ze echt wel gezien kunnen worden als Premium provider.

Goed nieuws is dat ook op de pakketten van Premium provider XS4ALL regelmatig akties gelden. Zowel op hun DSL- als Glasvezel-internet pakketten. Hieronder houden wij deze zo goed als mogelijk bij.

Check_internet_logo

Wat houdt combivoordeel bij een internetprovider in?

Een aantal internet aanbieders bieden naast vaste internet (tv en bellen) diensten ook mobiele telefonie en internet diensten aan.
Om op beide vlakken een groter marktaandeel te krijgen zien deze providers het uiteraard graag dat mensen de verschillende diensten bij hun afnemen. Om dit te bereiken geven ze extra voordeeltjes als je de verschillende diensten combineert, het zogenoemde Combivoordeel. Providers noemen het afnemen van meerdere diensten ook wel Compleet of 4-in-1.

De Provider die hiermee begon is KPN. Nu zijn dat er echter een aantal meer en ook providers die onder hun eigen naam geen mobiele diensten leveren geven af en toe een combivoordeel als je een mobiel abonnement hebt bij een andere diensten aanbieder. Voorbeelden hiervan zijn XS4ALL, als je een mobiel abonnement hebt van KPN, en Ziggo, als je een mobiel abonnement hebt van Vodafone.
In dit artikel zullen wij proberen aan te geven welke providers dit combivoordeel geven, welke diensten je dan bij ze moet afnemen en uiteraard wat deze voordelen dan (kunnen) zijn.

Overal_altijd_online-vierkant

Overal, altijd online. De belofte van de providers

De WIFI verbeteren in huis, op zolder, de werkkamer of slaapkamer(s) samen met KPN, Ziggo, T-mobile of Telfort.

Tegenwoordig hoor je veel mensen dat het bereik niet goed is op de eerste en tweede verdieping in huis. Vooral bij nieuwbouw hebben mensen hier last van door de manier van bouwen. De muren en verdiepingen zijn te dik en hier komt het WIFI signaal niet goed door. Ook elektronische apparaten en isolatiemateriaal kunnen invloed hebben op de sterkte van de WIFI.

Wireless-signal-1119306_1280

Zelf je WIFI verbeteren, snel en betrouwbaar internet.

Wist je dat wij gemiddeld per huishoudens vijf apparaten aan hebben gesloten op wifi? Geen wonder dat we goede wifi tegenwoordig erg belangrijk vinden! Zo hebben een aantal providers een wifi check/power promisse of andere belofte om je te helpen met het verbeteren van je wifi verbinding.

Je kunt ook altijd het eerst zelf proberen met deze eerste tips:

Kpn_logo

KPN gaat van standaard pakketten naar 4K pakketten. Wat zijn de gevolgen?

Van “standaardpakketten” naar de nieuwe pakketten bij KPN.
Wordt 4K ultra HD het nieuwe Premium van KPN?

Ja inderdaad, KPN gaat beginnen met de uitrol van de nieuwe pakketten vanaf 1 juli a.s. zullen de pakketten die we nu kennen zoals “instap, standaard en Premium” gaan verdwijnen en 4K ultra HD zijn intrede zal doen. Na een uitgebreide test, waar onze Casper deel aan heeft genomen en over heeft geschreven , heeft KPN besloten om 4K echt op de markt te gaan brengen. In onderstaand blog gaan wij in op de veranderingen en gevolgen van de nieuwe pakketten voor de consument.

Vierkant_logo_gv.nl

Veel Nederlanders per 1 juli vrij om van internetprovider te veranderen

Door de tariefsverhoging bij onder andere KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo zijn er per 1 juli veel Nederlandse huishoudens contractvrij met hun alles in 1 pakket. Was je geïnteresseerd in een overstap naar een nieuwe internetaanbieder of een heel ander pakket, dat kan nu als je voor 1 juli 2017 je diensten opzegt. Zeg je niet op voor 1 juli dan ga je akkoord met de tariefsverhoging. Deze verhoging zal dan automatisch worden doorgevoerd.

Glass-fibres-1118071_1920

Caiway, kijkt vooruit met glasvezel

Caiw bij de meeste mensen ook wel bekend als Caiway is in 1981 opgericht.
Als kabelaar had Caiway als doel televisie voor iedereen beschikbaar maken.
Later kwam hier ook internet en telefonie bij. Dit moest allemaal wel via de bekende coax-kabel. Dit wordt tot op heden nog steeds veel gebruikt door o.a. Ziggo.
Bij Caiway is er wel het een en ander veranderd.

Beste_provider_internet__tv_en_bellen

De beste Glasvezel, ADSL of Kabel provider is?

Aangezien we vaak de vraag krijgen wat de beste provider is, hebben we ons best gedaan om dit uit te zoeken. Na een onderzoek hebben we interessante conclusies kunnen trekken.

Daarnaast is een keuze persoonlijk. De beste manier om tot een goede keuze te komen is contact op te nemen met ons, resp. Casper. Hij heeft kennis van alle netwerken bij u in de buurt/ op uw adres, hoe een provider functioneert en wat het beste bij uw wensen aansluit. Zet hem maar aan het werk ;) dat doet hij met alle plezier voor u.

Ook kunt u met onderstaande conclusies in het achterhoofd bekijken wat er op uw adres mogelijk is via de postcodecheck van www.checkinternet.nl waar we Glasvezel, Kabel en ADSL vergelijken, of als u een geluksvogel bent met een glasvezelaansluiting op uw adres, uw mogelijkheden bekijken via de postcodecheck op www.glasvezel-vergelijken.nl.

Sleutelverhuizen

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Nu niet zonder internet komen te zitten!!

In de meeste gevallen is verhuizen natuurlijk een leuke nieuwe start en een avontuur. Let wel even op de onderstaande punten zodat je niet zonder internet of TV komt te zitten na je verhuizen!
Het is handig om via onze postcodecheck op checkinternet.nl te kijken wat er voor mogelijkheden qua netwerk er voor u zijn. U krijgt dan ook antwoord op de vraag of u glasvezel heeft op uw (nieuwe ) adres.
De drie netwerkmogelijkheden zijn glasvezel, kabel of DSL. Daarna kunt u er een provider zoals bijvoorbeeld KPN, Telfort, Ziggo of XS4ALL bij kiezen die het beste aansluit bij uw wensen.

Foxsports_

Oorlog Fox Sports en de providers

Via onze postcodecheck kan je ook bij de tv vergelijking komen alsmede internet en abonnementen vergelijken. Hier kun je het juiste pakket met jouw wensen kiezen. Hieronder ene uiteenzetting hoe het met de zender Foxsports is vergaan en wat je kunt verwachten bij de providers.

Foxsports_

Foxsports en de oorlog met de providers om een plek in het basispakket

Foxsports is een Amerikaans bedrijf dat zes zenders levert in Nederland via providers als bijvoorbeeld KPN, Vodafone en Ziggo. De zes zenders zijn allemaal sportzenders, waarvan vijf zenders voetbal uitzenden en zender zes ook andere sporten uitzendt. Op dit moment verkrijgbaar voor een bedrag van €17,50,- per maand voor de nationale zenders en €25,- per maand voor de nationale en internationale zenders. Deze kan je dan bestellen via je provider.

Wat is de oorlog nu?

Foxsports wil dat er in ieder geval één zender wordt opgenomen in het basispakket en deze kosten á €2,- per maand worden doorberekend aan de consument. Mochten providers dit niet willen dan mogen ze Foxsports helemaal niet meer aanbieden aan hun klanten. Dus bestaande klanten die een Foxsports abonnement hebben bij bijvoorbeeld KPN krijgen dan een zwart beeld. Bij KPN gaat dit om minder dan 10% van hun klanten (bron: telegraaf.nl) dus krijgen we als consument nu op deze manier een zender in onze maag gesplitst? KPN heeft hiertegen in ieder geval een kortgeding aangespannen en verloren.

Schermafbeelding_2016-07-07_om_16.24.12

Vodafone Thuis

Vodafone kennen we natuurlijk in Nederland goed als de mobiele provider. Opgericht in 1982, kon Vodafone zich de (naar eigen zeggen) in 2010 de grootste mobiele-telecommunicatienetwerkbedrijf noemen qua omzet. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vodafone)
En hoe zit het nu ook alweer met Vodafone Thuis? Hieronder het ontstaan en waar ze nu staan met de vaste diensten als internet, bellen en TV.

Doos_nieuwe_kpn_decoder

Casper's test met de ultra HD decoder van KPN Blog 2

Inmiddels is de nieuwe decoder van KPN geleverd.
Uiteraard heb ik de oude decoder netjes ingepakt en klaargemaakt voor verzending.
Dat had de koerier even niet verwacht aangezien alles al in een doos zat en hij wel netjes een nieuwe doos had meegenomen. Die hoefde hij dus niet te gebruiken :)

En dan komt altijd dat ene leuke moment… Het uitpakken van het “goodie pakket”.

Telfort_logo_3

Telfort, van spoorlijn naar meest gekozen provider op glasvezel-vergelijken

Telfort advertorial.

Telfort is op dit moment de meest gekozen provider bij ons. Nu hebben ze aan ons gevraagd om Telfort eens uit te lichten. Bij deze! Eerst een opsomming van de geschiedenis, dan de pakketten en meest gekozen bij ons, vervolgens de ontzettend leuke reclame’s van Telfort en als laatste nog een sterk punt van Telfort, webcare. Kom heel makkelijk in contact via fora en social media.

Chromecast_v2_en_3

De Chromecast van Google.

Wat is een “Chromecast”
Zoals jullie weten zijn er verschillende mogelijkheden om diensten zoals bijvoorbeeld Netflix te streamen naar je TV. Eerder hebben we over de Apple TV geschreven en nu is het de beurt aan de Google Chromecast. Met name de verschillen tussen de verschillende versies zullen we nalopen. Je hebt er namelijk 3, te weten de Chromecast v1, Chromecast v2 en de Chromecast Audio.

Kpn_en_vodafone_logo

Casper's switch van Vodafone naar KPN deel 2

Het is inmiddels rond eind Oktober.
In de afgelopen periode heb ik redelijk wat contact gehad met de afdeling webcare van KPN.
Zij vertelden me dat ik eind oktober even moest bellen voor een afspraak voor de installatie van het glasvezel modem. Dus ik vandaag inderdaad even bellen om de afspraak definitief te maken.. dacht ik..

Kpn_en_vodafone_logo

Casper's switch van Vodafone naar KPN deel 1

We hebben een interview met “onze” duizendpoot Casper, yep degene die je ook spreekt als je de chat aanzet, belt of mailt. Hij gaat komende tijd switchen van provider met alle diensten en een uitgelezen moment natuurlijk om dit voor je stap voor stap uiteen te zetten. Waarom de overstap, wat kan je verwachten en hoe is het installeren geweest.
Nu deel 1 van Casper gaat over van Vodafone naar KPN!

Appletv_4_2015_1_

De Apple TV 4: Wat is er veranderd?

Wat is het verschil tussen de Apple TV 4 en de Apple TV 3? We zochten het voor je uit!

Op 9 september 2015 introduceerde Apple de vierde generatie van haar Apple TV. De Apple TV 4 is een flinke upgrade in vergelijking met de derde generatie en heeft veel features die zijn voorganger nog niet had. Begrijpelijk, want waar Apple elk jaar een nieuwe iPhone lanceert, heeft het drie jaar geduurd voordat de opvolger van de Apple TV 3 werd geïntroduceerd. Drie jaar waarin de concurrentie niet stil heeft gezeten, dus de noodzaak voor een significante upgrade was er zeker.

Frank_4boostingjpg

Wie is Frank?

Goedendag!

Ik ben Frank Wiegmans, vader van 2 kleintjes (van 1 en 3 jaar oud) en (hopelijk de lieve ☺) vriend van Tessa, die ik in 2008 op een feestje tegen het lijf liep. Love at first sight (en het beste dat me ooit is overkomen, tot zover dan).

Tessaspauwen_4boosting

Afscheid van Tessa

Na 10 jaar actief te zijn geweest voor 4Boosting Online Media en Glasvezel-vergelijken.nl heeft Tessa aangegeven dat zij graag een nieuwe uitdaging aan wilde gaan.
Per november 2020 hebben wij dan ook afscheid genomen van tessa.

Wij bedanken haar voor al haar werk en voor de leuke tijden die wij samen hebben beleefd.

Heel veel succes in je nieuwe uitdaging!

Videoland_betaling_video's

Wat zijn de 25 verschillen of gelijkenissen voor Netflix Nederland abonnement en een Videoland unlimited abonnement?

De videotheken zoals we deze kennen van vroeger, met de schappen vol popcorn, schappen vol met nieuwe dvd’s met films, series en documentaires en waar je nog weleens dat leuke meisje/jongen van school tegen kwam, zijn helaas uit het straatbeeld verdwenen.

Een goed alternatief zijn de zogeheten online videotheken (video on demand). Dit betekent dat je films, documentaires en series online kunt huren.

Tegenwoordig heb je Apple TV+ Amazon Prime Video, Hulu en Disney+. Deze hebben we ook tegen het licht gehouden. Klik hier als je nieuwsgierig bent naar onze bevindingen.

Volg ons op social media